Menu

Taxichauffeur weigert bevel voor vertrek Stationsplein

Zaterdagmorgen is er een conflict met een taxi op het Stationsplein in Assen geweest.

Omdat de treinen dit weekend niet rijden, worden extra bussen ingezet. Verkeersregelaars van de NS worden ingezet om de zaken aldaar te regelen. Een taxibusje van een taxibedrijf wilde niet op de juiste plaats gaan staan en volgde de opdracht van de verkeersregelaar niet op om in de rij te gaan staan.

De chauffeur vertelde de verkeersregelaars dat hij de baas van het concern was en hij op een afgesproken rit stond te wachten, maar na een uur stond hij er nog. De verkeersregelaars hebben vervolgens de politie ingeschakeld en deze hebben de chauffeur aangesproken op zijn gedrag. De politie heeft hem nogmaals te kennen gegeven dat hij zich moet houden aan de regels en moet luisteren naar de verkeersregelaars. Uiteindelijk na ruim een uur niks te hebben gedaan is een extra bus van de NS achter hem gaan staan en hebben de buschauffeurs hem gedwongen te vertrekken.

Een anonieme bron vertelt tegen AssenStad dat de chauffeur Wietze M. zou zijn, de bedenker van het taxivignet die tijdens het TT-festival een voorrangspositie wil hebben. Het afgelopen jaar werd er door verkeersregelaars onderscheid gemaakt welke Asser taxibedrijven wel of niet klanten mocht oppikken. Dit gehele project is als een kaarsje uitgegaan.

Diverse Asser taxicollega's ergeren zich aan dit wangedrag en vinden dat een ieder zich moet houden aan de instructies van de verkeersregelaars.

2017 11 18 taxi incident 01

2017 11 18 taxi incident 03