Menu

Derde dinsdag in DNK over het succes van Neelie Kroes

succesneelieDinsdag 21 november is er een nieuwe editie van het populaire programma Derde Dinsdag in De Nieuwe Kolk. Deze avond staat het thema democratie centraal waarbij ingezoomd wordt op het succes van powervrouw Neelie Kroes. Journalist en historicus Alies Pegtel vertelt over het boek ‘Brave meisjes schrijven zelfden geschiedenis’ dat zij over Kroes schreef en over het veelzijdige leven van een van de machtigste vrouwen van Europa.

Dinsdagavondavond 21 november staat er opnieuw een actueel thema centraal tijdens een nieuwe editie van de Derde Dinsdag: Democratie – het succes van Neelie Kroes. Een rolmodel, daadkrachtige politica en een van de machtigste vrouwen van Europa. Neelie Kroes is een icoon. Maar wat gaat er schuil achter dit ijzersterke imago? Hoe heeft ze de top weten te bereiken? En hoe hield ze zich staande in de politieke wereld geleid door mannen?

Alies Pegtel, journalist en historicus, schreef in 2014 het boek ‘Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis’ over het turbulente leven van Neelie Kroes. Voor haar verhaal interviewde ze familie, vriend, vijand en natuurlijk Neelie zelf. Tijdens deze Derde Dinsdag duiken we samen met Alies Pegtel in haar boek én in het veelzijdige leven van ‘Steely Neelie’.

Reserveer tickets via DNK.nl. Het programma is voor leden van de Bibliotheek van DNK gratis bij te wonen!