Menu

Stichting Wij Ruilen en Geven Weg zoekt nieuw onderkomen

Assen blijft zich ontwikkelen en verschillende oude panden worden gesloopt. Zo ook de tijdelijke huisvesting van de Stichting Wij Ruilen en Geven Weg. De stichting zit nu in het pand waar voorheen jeugdcircus Bombari zat.

Sloop en nieuwbouw
Op 8 januari moeten de huidge gebruikers het pand verlaten en wordt het gesaneerd en gesloopt. Op de plek komen er nieuwe woningen voor terug.

Stichting Wij ruilen en Geven weg
De groep vrijwillgers rond Antje Rhijnsburger zijn net een stichtingsvorm geworden. De groep helpt ruim 1500 mensen die net buiten de voedselbank en andere hulpverlening vallen, met voedsel pakketten en vele andere gebruiksgoederen. Maar ook het sociale welzijn en het zijn van een mensen die eenzaam zijn. 

Nieuw onderkomen

De stichting en de vrijwilligers zoeken nu een nieuwe plek. Heeft u meer informatie om de stichting hierbij te kunnen helpen? Neem dan contact op met Antje Rhijnsburger. De stichting krijgt alle steun van de gemeente Assen, Stila en de medewerkers van mijn Buurt Assen.

Antje stuurde donderdagavond het volgende naar haar team:

Zo wat een dag en avond vandaag. Wat een super avond, heel veel donaties gehad, maar ook heel veel mensen in het pand. Veel blije gezichten. Nu iets minder leuks, 8 januari gaat de deur dicht en het pand eraf. Maar wij willen door, we zijn net 4 week stichting dus geen geld in kas. Huren kunnen we dus nog even niet. Dan denk ik; hoe vertel je het aan de mensen die we helpen met een voedselpakket, hoe vertel je het de mensen die eenzaam zijn en komen voor dat bakkie en de gezelligheid. 

Stoppen doen we zeker niet want het is mijn kindje, opslag is geen probleem, maar we willen graag weer een ruimte. Wie kan ons helpen? Je helpt niet alleen ons, maar je helpt ook de mensen, die het zo nodig zijn. Denk mee, help mee en tover een lach op de gezichten van vele mensen. Wel graag in Assen een pand dat is onze thuisbasis. Spreek me gerust aan in pb met opties en we gaan erachteraan. De gemeente Assen, Stila en Mijn Buurt Assen iedereen doet zijn best, iedereen denkt mee daar zijn we dankbaar voor. 

Samen zijn we sterk.


2017 11 15 wij ruilen en geven weg