Menu

Publieksopening The American Dream in Assen

Vandaag organiseert het Cultureel Hart Assen de onthulling van het Asser Statue of Liberty aan de Kop van de Vaart, gekoppeld aan de eerste dag van de tentoonstelling The American Dream in het Drents Museum.

Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom in een speciaal voor de gelegenheid geplaatste tent voor de hoofdingang van het Drents Museum, waar een gratis toegankelijk programma te zien en te beluisteren is. Vervolgens kan iedereen om 13.30 uur op de  Kop van de Vaart de onthulling bijwonen van het Asser Vrijheidsbeeld van beeldhouwer Natasja Bennink. Niemand minder dan Harcourt Klinefelter, voormalig persvoorlichter en speechschrijver van Martin Luther King, verricht de onthulling. 

Ontwerp Asser Statue of Liberty

Beeldhouwer Natasja Bennink (1974) tekent voor ontwerp en uitvoering van het Asser Vrijheidsbeeld. Benninks werk bestaat uit levensgrote sculpturen van mensfiguren en portretten. Voor het Asser Statue of Liberty liet zij zich inspireren door Drenthe, Assen, Amerika en de tentoonstelling zelf. Vanaf de Kop van de Vaart begroet haar Statue tot en met 27 mei 2018 Assenaren en bezoekers van de stad Assen. 

De onthulling van het Asser Vrijheidsbeeld wordt verricht door de Amerikaan Harcourt Klinefelter. Klinefelter was persvoorlichter en speechschrijver voor Martin Luther King en zet zich op hoge leeftijd nog altijd in voor zijn gedachtegoed; bouwend aan vrede in de wereld, zoals King hem leerde toen ze samenwerkten, predikt hij liefde en geweldloosheid als wapen tegen oorlog, haat en racisme. ‘Je kunt de dromer vermoorden, maar niet de droom.’ 
 
Gratis programma (exclusief de tentoonstelling The American Dream):
10.30 uur Tent open met doorlopend DJ Bravoer en diverse animatie-acts
11.00 uur Museumdeuren open
11.00 uur Optreden The Serenade Sisters in de tent
12.30 uur Optreden dixielandband The Boomerangs in de tent
13.15 uur Parade vanaf de tent naar de Vaart
13.30 uur Onthulling Asser Statue of Liberty aan de Kop van de Vaart
14.15 uur Parade terug naar de tent
14.30 uur Optreden 'Elvis Presley' in de tent
15.30 uur Optreden jazzkwartet The JazzBusters in de tent
17.00 uur Museumdeuren sluiten
17:30 uur Sluiting tent
 
Het Asser Statue of Liberty is mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Assen, Prins Bernard Cultuurfonds, Ondernemersfonds Assen, Gilde Bart, MKB Assen, Atelier MTW en Visser Assen. 
 
Voor wie: jong en oud
Wanneer: zondag 19 november 2017
Tijd: 11.00 – 17.00 uur