Menu

Hel van Bovensmilde 2017 breekt alle records

Hel van BovensmildeAfgelopen zaterdag vond in Bovensmilde de 3e editie van de Hel van Bovensmilde plaats. De mudrun, met een vette knipoog, voor en door Bovensmilde werd georganiseerd door Wij Zijn Bovensmilde.

Deelnemers en route

Net als vorig jaar startte het recordaantal van 340 deelnemers, in groepjes van 8, vanuit het startvak op het terrein van IJsvereniging Voorwaarts. Het parcours konden de deelnemers zo lang en zo kort maken als ze zelf wilden, omdat er twee extra lussen gedaan konden worden. Zo varieerde de route van minimaal 4 km tot bijna 10 km als je de 2 extra lussen deed.

Hindernissen

Op het parcours stonden in totaal 32 hindernissen opgesteld van verschillende niveaus. De ene was technisch zwaar, de andere fysiek pittig. Maar overall prima te doen. Nieuw dit jaar was dat er 7 hindernissen gecentreerd op de Brink Baru waren opgesteld; een mooie plek voor het publiek om de deelnemers te zien ploeteren. DJ Nino zorgde voor wat opzwepende muziek voor diegene die er doorheen zat.

Eindfeest met prijsuitreiking

Traditioneel werd de Hel afgesloten met het eindfeest in Cafe the Bridge. De band Bigjohn verzorgde dit jaar de stevige live muziek. Maar eerst werd de winnaar van de Gouden Boxersshort bekend gemaakt: Dit jaar was team #sluiproute de winnaar; zij waren volgens de vrijwilligers het leukst verklede team.

Recordaantal sponsoren

De Hel van Bovensmilde is dit jaar, zowel financieel als in materiaal, fantastisch gesponsord door bedrijven, instanties en inwoners. Zonder deze sponsoring zouden de hoeveelheid hindernissen en de extra lussen niet mogelijk zijn geweest.

Trots op de 100 Vrijwilligers!

De organisatie is heel dankbaar en ontzettend trots op de 100 vrijwilligers die zaterdag mee hebben geholpen aan een weer geweldig verlopen dorpsevenement van Bovensmilde. De reacties van de deelnemers zijn lovend en dat is aan de inzet van deze vrijwilligers te danken. Zonder deze vrijwilligers was het onmogelijk dit dorpsevenement neer te zetten.
DANK!

Foto: KDJ-FOTOGRAFIE.NL