Menu

Omnigym Assen plaatst zich voor NK Trampoline voor teams

JR2A3860 DxODe trampolineselectie van Omnigym Assen is na afgelopen zaterdag 11 november zeker van tenminste 3 startplekken op het NK Trampolinespringen voor teams dat op 9 december in Oss wordt gehouden.

Om zich te kwalificeren voor het NK trampolinespringen, moest Omnigym deelnemen aan drie regionale plaatsingswedstrijden in de regio Noord-Nederland. De eerste plaatsingswedstrijd vond op 7 oktober in Heerenveen plaats, de tweede op 14 oktober in Hoogezand en de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd vond afgelopen zaterdag 11 november in Zuidlaren plaats. Deze regionale plaatsingswedstrijden waren voor de C, D en E klasse.

Omnigym nam deel met 6 teams. In de C klasse nam Omnigym met 2 teams deel, hier waren 5 startplekken beschikbaar. In de D en E klasse nam Omnigym in beide klassen met 2 teams deel, hier waren 3 startplekken beschikbaar.

In de C klasse was team C1 van Omnigym sterk genoeg om één van de startplekken te bemachtigen. Als 3e plaatste dit team zich voor het NK in Oss. Het team bestaande uit Beau Rooda, Jemma Wierenga en Simone Bos wist de eerste 2 wedstrijden hoog te scoren, en met aanvulling van Nicky Janssen lukte dit de derde wedstrijd weer. Het andere C team bestaande uit Charlotte Midddendorp, Caline Hummel, Nicky Janssen en Youri Lieverdink, sprong naar behoren. Anouk Boer heeft dit team de laatste wedstrijd versterkt en behaalde haar persoonlijke doel door alle oefeningen uit te springen. Het team sprong tijdens de 3 wedstrijden veel mooie oefeningen, er zijn zelfs een aantal nieuwe sprongen laten zien. Maar dit was net niet voldoende om 1 van de 5 startplekken te bemachtigen, zij werden 6e in de eindstand.

In de D klasse streden twee teams van Omnigym om een plekje op het NK. Het D3 team sprong zich alle wedstrijden ruim boven de concurrentie uit en plaatste zich als 1e van het noorden voor het NK. In dit team waren Iris Boer, Mirte Bonte en Julia Brouwer de vaste waarde. Zij kregen versterking van springers uit het andere D team. Team D4 - bestaande uit Mika Wolters, Alisa Philips, Mayra Pelupessy en Sanne Paize - sprong naar behoren, ze lieten goede oefeningen zien. Zij werden 6e in de eindstand.

In de E klasse liet team E5 de concurrentie achter zich voor in de eindstand op de 1e plaats te eindigen. Het team bestaande Ninthe van Eerde, Marit Janssen, Myrthe Postma en Juidith Boskma was erg stabiel. Het team E6 bestaande uit Danée van Eerde, Saméh van Loon, Kaya Kootstra, Charlotte Heijkoop en Celine van den Berg werd knap 4e in de eindstand. Danée en Saméh hebben nog een wedstrijd bijgesprongen in het D team. Erg knap van deze meisjes.

Omnigym zal met een A team deelnemen aan de landelijke plaatsingswedstrijden, deze vinden plaats op 4 november en 25 november. Zij zullen dan het beste van zichzelf laten zien om zich te kwalificeren voor het NK Trampolinespringen voor teams op 9 december in Oss.

Foto: Jan Wolters