Menu

Te koop in Assen: karakteristieke woonboerderij

huisDit is echt uniek! Zeer royale, karakteristieke woonboerderij (bouwjaar 1860) met ruim 1 ha grond binnen de stadsgrenzen van Assen. Gelegen op een rustige, verkeersluwe locatie aan de Drentsche Hoofdvaart. Dit stuk van de Hoofdvaartsweg is een doodlopende weg en ligt aan de rand van Kloosterveen op korte afstand van toegang tot de A-28. 

In het achterste deel van de boerderij is in 1989 een nieuwe woning gebouwd. In het voorste deel is het "oude" woonhuis nog aanwezig. De woonboerderij leent zich uitstekend voor dubbele bewoning, B&B, wonen met zorg, wonen/werken etc. Om het voorhuis aan de eisen van de tijd te laten voldoen is echter wel een stevige investering nodig. De mogelijkheden zijn echter volop aanwezig. 

Het ruim één hectare grote perceel biedt plaats aan een fraaie tuin met vijver die volop privacy biedt. Ook een zwembad (ca. 15,5 m x 5,5 m) dat verwarmd wordt met zonnecollectoren, ontbreekt niet. Een groot deel van het perceel werd gebruikt voor de kweek van kerstbomen, doch het kan natuurlijk ook worden gebruikt voor het houden van paarden of het aanleggen van een privé-park. 

Indeling woning achterzijde. 
Begane grond: 

Entree, hal, woonkamer met open keuken en aangebouwde serre. Ouderslaapkamer, badkamer, bijkeuken/berging. 
Verdieping: 
Overloop met kastruimte. Drie slaapkamers en badkamer met toilet en doucheruimte. 

Indeling woning voorzijde. 

Begane grond: 
Entree, gang, toilet en doucheruimte. Keuken. Drie kamers waarvan één met eigen keukenblok. 
Verdieping: 
Twee kamers waarvan één met dakkapel. 

In de ruimte tussen deze twee woongedeelten bevindt zich een inpandige garage/berging, geheel voorzien van een zolder. Naast en achter de woning bevindt zich een dierenverblijf en een traditionele hooimijt die dienstdoet als houtopslag. 

Het geheel bevindt zich, de leeftijd en bouwaard in aanmerking genomen, in een goede staat. Het dragend gedeelte bestaat uit gebinten en de in 2010 vernieuwde, geheel geïsoleerde kap is voorzien van een in goede staat verkerend rieten dak. De woning is verder voorzien van centrale verwarming, muurisolatie en isolerende beglazing. De woning aan de achterzijde is voorzien van vloerverwarming. Op de cv is een hout gestookte kachel aangesloten waardoor er aanzienlijk op energie wordt bespaard. Er is een energielabel B afgegeven. 

Het betreft een uniek object dat zeer veel mogelijkheden biedt. Om een goede indruk te krijgen is een bezichtiging noodzakelijk.

huis2