Menu

Compound-lid in zak en as door gestolen scooter

scootergestolenVanmiddag is bij De Compound aan de Stationsstraat in Assen een van de scooters gestolen. 

Erik Schorer, een van de Compound-leden, kan niet bevatten wie zoiets doet. Hij is maanden lang bezig geweest om deze scooter beetje bij beetje op te knappen. ,,Na veel kopzorgen kon ik mijn ei kwijt in het opknappen en herstellen van deze scooter. Ik heb de scooter van de schroot gehaald, gerepareerd en hersteld. En dan wordt hij vandaag gewoon onder je kont weggejat'', vertelt Schorer.

Het is niet de eerste keer dat er een scooter van hem gestolen wordt. De vorige scooter, die hij ook had opgeknapt, werd compleet gesloopt in Groningen terug gevonden. Bij een politiecontrole liep de bestuurder tegen de lamp. Schorer: ,,De scooter was compleet vernield. Het contactslot was er uit gesloopt, je moest hem starten met draadjes. Ongelofelijk.''

De scooter die vandaag is gestolen, is volgens Schorer niet veel waard: ,,Dat ding is geen cent waard. Als je hem te koop zet, dan krijg je er misschien honderd euro voor. Het heeft voor mij alleen veel emotionele waarde. Ik wil hem graag terug.''

De scooter is een onderdeel van de brommerclub van De Compound. Er rijden inmiddels dertien van deze scooters rond. Mensen die informatie hebben over de gestolen scooter, kunnen contact opnemen met De Compound, de politie of de redactie van AssenStad.nl.

De Compound
De Compound is een (t)huis voor veteranen die behoefte hebben aan een rustige en stabiele omgeving. Hier hebben ze de mogelijkheid een kamer te betrekken om onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij.