Menu

Sloop bij bouw nieuwe tunnel Assen (Video)

De Overcingeltunnel in Assen heeft zijn dak. De aannemer heeft afgelopen week beton gestort op de dakconstructie van het zuidelijke deel van de tunnel.

Inmiddels is een speciaal sloopbedrijf bezig met de sloop van de restdelen van de wanden. Hiervoor worden de wanden net boven de dakconstructie aan twee zijden ingezaagd, waarna een speciale kraan met een tang het bovenstaande beton vermorselt door veel kracht uit te oefenen op de betonconstructie. Hierna heeft een kleine minikraan, met een pleumatische boor, de restdelen van de betonconstructie verwijderd. Nadat aan beide kanten het overtallig beton van de diepwanden is weggenomen, zal over de naad een nieuwe afdek-beton-strook worden gestort.

Waterdicht
Als laatste komt er over de gehele constructie een betume afdeklaag, die zal zorg dragen dat er geen hemelwater met strooizout bij de betonconstructie kan komen.

Asfalteren
Maandag wordt het fietspad en een deel van de hoofdbaan van de Overcingellaan geasfalteerd. De BAM creëert dan een ruimte voor de busbaan. Ook kan er dan aan de zuid-westelijke deel van de oude Overcingellaan het asfalt worden verwijderd, nieuwe rioolbuizen en drainage worden aangelegd. Hierna kan gestart worden met de aanleg van de westelijke weg langs de tunnel.

Hinder
De BAM heeft zijn werkzaamheden moeten herschikken, dit omdat een aannemer het voormalig kantoor van de ABN Amro aanpast voor de nieuwe huurder. De aannemer heeft ruimte nodig voor de nieuwbouw van een deel van het kantoor.



2017 11 11 tunnelbouw BAM 01

2017 11 11 tunnelbouw BAM 02

2017 11 11 tunnelbouw BAM 03

2017 11 11 tunnelbouw BAM 04

2017 11 11 tunnelbouw BAM 05