Menu

Nieuwe busbaan Overcingellaan klaar (Video)

De BAM heeft dinsdag door al zijn medewerkers en onderaannemers de voorlopige nieuwe busbaan op de Overcingellaan klaar gemaakt.

Maandag is de BAM aan de oostzijde van de nieuwe Overcingellaan gestart met het asfalteren, daar zijn nu de onderlagen gelegd. Dinsdag is de tweede laag en de toplaag van het fietspad geplaatst. Verder is een stukje straatwerk nabij de overgang bij de zuidelijke toegangsweg naar de tunnel gelegd. Ook heeft de weg tijdelijke lantaarnpalen gekregen en zijn de noodstrepen gemaakt op het kruisingsvlak bij de Spoorstraat.

Opening nieuwe busbaan
De asfalteerders, straatmakers en strepentrekkers hebben gezamelijk zorg gedragen dat de weg woensdag open kan voor de bussen.

Handhaving

Fietsen, lopen en rijden met de auto is op deze weg niet toegestaan. Het blijft een tijdelijke voorziening van de BAM. Of de aannemer ook laat handhaven op fout verkeer, die anderen in gevaar brengen, is onbekend. De gemeente laat dit geheel over aan de aannemer en de politie.

De medewerkers van de diverse bedrijven die daar aan het werk zijn, vertellen dat het regelmatig bijna fout gaat. Ze zijn daarom extra voorzichtig tijdens de werkzaamheden.

 

2017 11 14 Overcingellaan busbaan verlegt 01

2017 11 14 Overcingellaan busbaan verlegt 02

2017 11 14 Overcingellaan busbaan verlegt 03

2017 11 14 Overcingellaan busbaan verlegt 04

2017 11 14 Overcingellaan busbaan verlegt 05

 

.be">
.be