Menu

WZA neemt toekomstbestendig EPD in gebruik

wzaepdHet WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) heeft vrijdag 17 november een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik genomen. Daarmee beschikt het ziekenhuis nu over een elektronisch patiëntendossier (EPD) dat voortdurend vernieuwt en technologisch klaar is voor de mogelijkheden van de toekomst.

Het WZA maakte tot nu toe gebruik van CS-EZIS.Net, maar door de veranderingen in het zorglandschap was er behoefte aan een modernere totaaloplossing. De komst van het nieuwe systeem, genaamd HiX, maakt onder meer de weg vrij voor de invoer van een gebruiksvriendelijk online patiëntenportaal, waarmee patiënten meer de regie kunnen voeren over hun eigen behandeling.

Informatieveiligheid
Boudewijn Ponsioen, voorzitter raad van bestuur, is verheugd over de probleemloze overstap. “Met HiX zetten we een mooie stap naar de toekomst, waarin de technologische mogelijkheden alleen maar zullen toenemen. Het EPD ondersteunt al onze zorgprofessionals met gebruiksvriendelijke mogelijkheden en voldoet daarbij aan de hoogste eisen op het gebied van informatieveiligheid. Onze artsen en verpleegkundigen hebben uitgebreid getraind met HiX, waardoor de patiënt de overstap amper zal merken.”