Menu

Nederlanders in de race voor titel Tulip Golf Challenge

danielleZowel bij de boys als bij de girls is de leiding in het algemeen klassement van het Tulip Golf Challenge in handen van toptalenten uit Nederland. Desondanks ligt de strijd om de titel nog volledig open.

Bij de boys nam Koen Kouwenaar (Best Golf) vandaag na een ronde in 69 slagen (-3) de gedeelde koppositie over van de Tsjech Jiří Zuska. Na twee wedstrijddagen gaat hij samen met de Denen Frederik Kjettrup en August Thor Høst aan de leiding met een totaal van één onder par. Andere Nederlanders in de top 10 bij de boys zijn Mats Markovits, Marnick Modder en Thom Hoetmer.

Danielle Modder leidt nog steeds de dans bij de girls na twee opeenvolgende rondes in 72 slagen. Daarmee heeft ze in het algemeen klassement een gat van drie slagen op haar naaste belager Nicole Bonde Lørup uit Denemarken. Judith van der Voort, Leonie Richter en Christine Scholten zijn, hoewel op ruime afstand, ook terug te vinden in de top 10.

Net als tijdens de eerste wedstrijddag was het vandaag hard werken voor de deelnemers. Door de hevige regenval en harde wind weten slechts vier spelers een score onder par te noteren. Omdat de weersverwachting voor de finaleronde op zondag niet erg rooskleurig zijn is de strijd om de titel nog verre van beslist.

De tweede editie van de Tulip Golf Challenge wordt van 19 t/m 22 oktober door Pro Golf Events georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking.

Het toernooi is live te volgen via: http://www.globaljuniorgolf.com/Tulip-Golf-Challenge-Livescoring.html
Meer informatie over de Tulip Golf Challenge is te vinden op de website van Pro Golf Events: http://www.progolfevents.nl/tulipgolfchallenge

koen